Orde van Verdiensten 2020

de Zagewetters

Mèrsele

Vastelaovesveriëniging

ORDE VAN VERDIENSTE 2020

 

Op zondag 26 januari 2020 wordt in Café “Den Tommes” voor de 31e keer de “Orde van Verdienste” uitgereikt. Het bestuur van de “Zagewetters” heeft besloten om de “Orde van Verdienste" in 2020 uit te reiken aan:

 HENK WISMANS

 

Henk is geboren op 9 juni 1960 in Merselo op Pas 3. Hier woont hij nu nog steeds; hij is nooit verhuisd in al die jaren. Henk is een zoon van Gerrit Wismans en Lea Tacken en heeft nog 3 zussen, namelijk Marjo, Truus en Jeanny.

Op 13 oktober 1989 is Henk samen met zijn Truus in het huwelijksbootje gestapt. Henk en Truus hebben samen 3 kinderen gekregen, dochter Marloes en nog 2 zoons Harm en Rens.

 

Henk is zijn schoolcarrière begonnen in Merselo op de St. Jan de Doper. Vervolgens is hij naar de Mavo gegaan en daarna naar de MTS met als richting elektrotechniek. Dit was in Venlo. Henk heeft in militaire dienst als vrachtwagenchauffeur bij de geneeskundige compagnie in Oirschot gezeten. In Horst heeft hij de bedrijfsopleiding varkenshouderij gevolgd. Verder heeft Henk zich nog geschoold in de taxatie en de makelaardij en als laatste heeft hij nog een opleiding gevolgd tot rijinstructeur.

Henk is zijn werkcarrière begonnen als varkensboer en akkerbouwer in het bedrijf van zijn vader en heeft dit later van zijn ouders overgenomen. Hij heeft zelfs nog een tweede bedrijf in de Rips erbij gekocht. Dit was ook een varkensbedrijf.

Daarnaast heeft Henk nog een jaar als freelance taxateur WOZ gewerkt voornamelijk in de gemeente Helden. In 2003 heeft hij zijn varkensbedrijf afgestoten en is nog wel doorgegaan met de akkerbouw. Henk heeft ook nog een jaar in de melkquotumhandel gewerkt. Vandaag de dag is Henk nog parttime medewerker distributie bij de Varkens KI Nederland, en is hij al weer bijna 15 jaar rijinstructeur bij Verkeersschool Janssen in Horst.

 

Henk is een man die niet uit zichzelf op de voorgrond treedt. Maar hij heeft wel een grote staat van dienst voor de verenigingen en het dorp achter zijn naam staan. Henk is al vanaf 1968, met enkele onderbrekingen, lid van SV Merselo. Sinds 2004 is hij niet meer actief op het veld vanwege een blessure aan de kruisband. Henk is ook een aantal jaren bestuurslid geweest en tegenwoordig vertrouwenscontactpersoon bij SV Merselo. Bij de LLTB Venray e.o. is Henk jaren bestuurslid, secretaris en penningmeester geweest. En ook is hij lid van de Raad van Toezicht van Rabobank Venray Meerlo-Wanssum geweest. Bij de dorpsraad hier in Merselo is hij 17 jaar lid en penningmeester geweest. Vanaf 2004 is Henk lid van ’t Raokeliezer en zijn interesse gaat uit naar de streekgeschiedenis. In 2012 is Henk bij het CDA gekomen als bestuurslid. Hier is hij ook een tijdje secretaris geweest en tot op heden is hij nog penningmeester bij het CDA. Dus een hele lijst die gezien mag worden.

 

Is er dan nog tijd voor hobby’s? Jazeker! Henk doet graag onderzoek naar stamboomgeschiedenis van de familie Wismans vanaf ca. 1570 tot heden. Hij heeft hiervoor zelfs contact gelegd in Frankrijk en de USA. Henk verzamelt verder boeken over de streekgeschiedenis/stamboomonderzoek.

Op zondagmorgen gaat Henk altijd wandelen, weer of geen weer. En als er dan nog tijd over is slaat hij graag nog een golfballetje weg.

 

Henk heeft altijd graag voor de verenigingen en het dorp klaargestaan en is vandaag de dag nog steeds actief en wil dat nog wel even blijven doen. Truus heeft Henk daar ook al die jaren in gesteund.

Kortom, meer dan reden genoeg om de ”Orde van Verdienste” aan Henk Wismans toe te kennen.

Hierbij nodigen wij iedereen, ook namens Truus en de kinderen uit voor de officiële uitreiking van de “Orde van Verdienste 2020” en wel op zondag 26 januari vanaf 14:41 uur in Café “Den Tommes” in Merselo.

 

 

Bestuur Vastelaovesvereniging “de Zagewetters”

© De Zagewetters 2015 - 2020                                                                               Contact met Webmaster